”Szavazz

HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2009.12.03. 20:03 *amari

Brokkoli

 

 
A brokkoli (Brassica oleracea convar. botrytis var. italica) a vadkáposzta egyik termesztett változata. Közeli rokona a fejes káposzta és a karfiol. Sok A, B, C vitamint tartalmaz,  magas a kálium, kalcium és vastartalma is. Mintegy harminc fajtája ismert, a zsenge virágát fogyasztjuk. Jelentős szerepe van a rákos megbetegedések kialakulását megakadályozó étrendben akár nyersen, akár főzve-párolva.
 
Brokkoli csőben sütve
 
-          1 fej brokkoli
-          10 dkg reszelt ementáli sajt
-          3 dl tejföl
-          2 tojás
-          10 dkg vaj
-          1 kávéskanál őrölt fehérbors
-          só ízlés szerint
 
A brokkolit rózsáira szedtem felhasználás előtt majd vízben megmostam. Érdemes pár percig áztatni, hogy az apró rovarok vagy férgek távozzanak belőle. Nem nagyon szokott benne lenni, de hát sosem lehet tudni. Ezután sós-citromos vízben 5-6 percig főztem, majd leöntöttem róla a vizet és egy kivajazott hőálló tálba tettem. Megsóztam, megszórtam fehér borssal és a reszelt sajt felével.
A 3 dl tejfölt összekevertem a 2 tojással, ebbe is tettem pici sót és ráöntöttem a brokkolira, majd a tetejére szórtam a maradék sajtot, rávagdaltam a vajat és forró sütőben pirosra sütöttem.

Szólj hozzá!

Címkék: vas tojás vitamin sajt tejföl káposzta karfiol kalcium brokkoli zsenge kálium fehér bors csőben sütés vadkáposzta emenláli


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr691572079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása