Egyszerű konyhát viszek, hagyományos ételekkel, ízekkel. Főleg a magyaros konyhát kedvelem, de szívesen kísérletezek új ételekkel is. Kisebb szakácskönyv gyűjteményem is van, és természetesen kézzel írott receptgyűjteményem egy füzetben, amiben még a számítógép előtti időkből származó receptjeim vannak lejegyezve. Az első bejegyzésem ebben a kis könyben 1972. évben volt, de voltak benne édesanyám által előzőleg leírt receptek is. Ma már a gépemre írom a recepteket, de néha azért nosztalgiázok, olyankor újságból kivágok egy olyan receptet, amit kipróbálok, és beragasztom abba a kis megsárgult kockás füzetbe. Nem tudom, fogja e még valaki forgatni azt a receptgyűjteményt! A múltkor a lányomnál voltam, ő úgy főzött, hogy a 5 hetes Bonifác hordozókendőben volt a mellén felkötve, ott aludt, a két éves Benedek kirámolta a konyhaszekrényt és segített főzni, ő meg az asztalon levő laptopról olvasta a hozzávalókat a főzéshez. Szívesen olvasom a gasztoblogokat, konyha oldalakat, így kaptam kedvet ahhoz, és lett rá időm, hogy a saját életemből megjelenítsek valamit, olyan dolgokat, amitől békés, harmonikus az életem. Ennek egyik fontos része a kamrám és a konyhám. Általában két személyre főzök, ritkán sikerül olyan kis mennyiséget készítenem, hogy ne maradjon belőle.
Előkészítettem a hozzávalókat:
- 30 dkg megtisztított, kockára vágott krumpli
- 2 darab kisebb sárgarépa, karikára vágva
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 darab zöldpaprika
- 1 darab paradicsom
- 2-3 darab babérlevél
- só, ízlés szerint
- 15 dkg házi füstölt kolbász
- 3 dl tej
- 3 dl víz
Rántás:
- 1 dl étolaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál őrölt csemege paprika
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Lillamama 2009.11.22. 23:32:40