Egyszerű, gyorsan elkészíthető sós, köménymagos rudacskák az egyik legkedveltebb rágcsálni valónk. Általában már frissen el szokott fogyni, de légmentesen lezárt dobozban napokig megőrzi frissességét. A tészta egy alaptészta, a rudacskák tetejét megszórhatjuk reszelt…
2011.03.05. 17:10 *amari
Köménymagos rudacskák
Szólj hozzá!
Címkék: só köménymag szezámmag köménymagos rudacskák
2011.03.04. 19:00 *amari
Hortobágyi húsos palacsinta
A hagyományos hortobágyi húsos palacsinta jellegzetes magyar előétel, de főételként is igen kedvelt, mert nagyon laktató. Régi receptek szerint egyszerűen elkészíthető, hiszen csak a kész pörköltet kell megdarálni, tejföllel elkeverni és megtölteni vele a palacsintákat. Én…
1 komment
Címkék: palacsinta előétel hortobágyi húsos palacsinta
2011.03.03. 19:10 *amari
Tavaszi szél vizet áraszt
Tavaszi szél vizet áraszt, virágom, virágom.Minden madár társat választ, virágom, virágom.Hát én immár kit válasszak, virágom, virágom.Te engemet, én tégedet, virágom, virágom.Zöld pántlika, könnyű gúnya, virágom, virágom.Mert azt a szél könnyen fújja, virágom,…
Szólj hozzá!
Címkék: magyar népdal tavaszi szél vizet áraszt
2011.02.28. 18:31 *amari
Diókrémes mézes
Február végi hideg hétvégére mézes, diós, krémes édességet készítettem.Hozzávalók a tésztához:· 50 dkg finomliszt· 15 dkg…
Szólj hozzá!
Címkék: dió méz vaj cukor búzadara kakaópor diókrémes mézes
2011.02.28. 13:45 *amari
Zöldborsóleves vajgaluskával
Közeleg ugyan a tavasz, de a friss zöldségekre sajnos még pár hónapot várni kell, így most a fagyasztóból vettem elő a zöldborsót a leveshez.Hozzávalók:50 dkg fagyasztott zöldborsó2 darab sárgarépa 1 darab petrezselyemgyökér4-5 szál petrezselyem levél2 evőkanál étolaj 1…