Hozzávalók: 4 szelet filézett csirkemell 2 evőkanál étolajőrölt fehér borsfinomlisztsó4 db őszibarack befőtt10 dkg vaj A filézett csirkemellet besóztam, megszórtam az őrölt fehér borssal, bekentem az olajjal, majd 2 órát pihentettem a hűtőben. Ezután…
2010.02.14. 17:19 *amari
Csirkemell roston
Szólj hozzá!
Címkék: olaj vaj őszibarack filézett csirkemell roston
2010.02.13. 10:38 *amari
Kocsonya
Évente egyszer-kétszer szoktam kocsonyát főzni, a férjem nagyon szereti. Nem sok gond van a főzésével, csak ki kell várni, amíg készen lesz.Hozzávalók: 2 darab bőrös sertéscsülök2 darab sertésköröm, füle, farka2 darab sárgarépa2 darab petrezselyemgyökér2 darab nagy…
Szólj hozzá!
Címkék: kocsonya fül fokhagyma farok csülök sertéscsülök cseresznyepaprika sertésköröm
2010.02.10. 17:46 *amari
Sajttal töltött gombafejek
Hozzávalók:8 darab nagy sampiongomba15 dkg feta sajttejfölparadicsomvajsóőrölt fekete borsszárított paradicsom Kivajaztam egy hőálló üvegtálat, beletettem a megmosott gombafejeket, melyeknek a tönkjét kivágtam. Úgy rendeztem el őket, hogy a lemezek felül legyenek. A gombákat…
Szólj hozzá!
Címkék: majonéz vaj szárított paradicsom feta sajt sampiongomba őrölt fekete bors sajttal töltött gombafej
2010.02.09. 17:30 *amari
A hekk
Olvasgatom a gasztroblogokat és megállapítottam, hogy snassz dolog néhány blogíró szerint a margarin, a rántás, a virsli, a rántott szelet, a kockasajt és még pár étel mellett fagyasztott halat elkészíteni, felhasználni a konyhában. Biztosan van tudományos magyarázat erre a…
Szólj hozzá!
Címkék: sör hekk bor fröccs gasztroblog gasztrosznob merluccius merlucciu haltörzs
2010.02.08. 18:22 *amari
Kiszely leves
A “kiszely” hagyományos tót (szlovák) disznótoros leves, azt jelenti, hogy savanyú leves. Éttermekben legényfogó levesként láttam az étlapon.Hozzávalók:1 kg orjacsont30 dkg vese30 dkg velő25 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem)1 darab…